Hard.Land i VG+

Hele Hard.Land-serien er nå ute med tekst, foto og video – i seks episoder på VG+. Slaget i den amerikanske presidentvalgkampen skal trolig stå om middelklassevelgerne. Men hvor er de i dag? Og hva skjedde med den amerikanske drømmen? Vi reiste for å finne svaret.

Det blir skitnere enn noen gang. Hillary Clinton ruster seg til et brutalt oppgjør med Donald Trump i presidentvalgkampen. Slaget skal stå om de desillusjonerte og sinte middelklassevelgerne i de gamle industristatene, det såkalte rustbeltet.

Vinner hun disse, stopper hun Trump.

Lønningene har stagnert, forskjellene øker og millioner av godt betalte arbeidsplasser er borte i denne delen av USA. Den amerikanske arbeidermiddelklassen – de som bygde Amerika – ligger tilbake i ruinene av industrien som forsvant.

Hvor er de i dag? Og hva skjedde med den amerikanske drømmen?

I til sammen åtte uker har VG-fotograf Espen Rasmussen og tidligere USA-korrespondent Roy Freddy Andersen reist gjennom The Rust Belt, til gamle industribyer og til landsbyer, for å møte dem kampen står om, de som føler seg sviktet:

Arbeidsfolk, nyfattige, uteliggere, omsorgsarbeidere, gjengmedlemmer, gruvearbeidere, krigsveteraner.

Men også driftige nyskapere og dem som aldri har mistet troen på USA og den amerikanske drømmen.

(Se trailer her)

I serien Amerikas forbannede stater – i seks episoder her på VG+ – kan du være med på den nær 3000 kilometer lange USA-reisen til byer som Chicago, Gary, Detroit, Youngstown, Beckley, Williamsport og New York.

Her er serien i seks episoder i VG:

Intro.

Kapittel 1: De kan knuse Trumps drøm

Kapittel 2: En by i ruiner.

Kapittel 3: Byen som brenner.

Kapittel 4: Narkoselgeren som gikk til krig mot dopet

Kapittel 5: Glemmer aldri blodbadet

Kapittel 6: Den sorte forbannelsen

 

 

Pencil.no

Journalist Roy Freddy Andersen
Twitter: @royfreddy
Tel: +43 676 684 2672
Org.nr: 812 529 412 MVA